Category Archives: Mats Dagerlind

Nu kan du som lider av islamofobi tvångsmedicineras och spärras in på mentalsjukhus

Mats Dagerlind

KRÖNIKA Ordet “islamofobi” har myntats av demagoger på vänsterkanten i syfte att sjukdomsstämpla den som kritiserar islam. Det är i samma anda som man tidigare i kommunistiska diktaturer spärrade in oliktänkande på mentalsjukhus. Nu ser vi samma fenomen uppträda i det förment demokratiska Sverige. Psykiatriker har börjat använda “islamofobi” för att diagnostisera patienter som […]

Polisen desinformerar om utlänningskontroll av “ensamkommande” demonstranter

Mats Dagerlind

KRÖNIKA I ett meddelande på polisens webbplats bemöter man på fredagen den massiva kritik myndigheten fått för att man inte gör sitt jobb och utför s.k. inre utlänningskontroll av de “ensamkommande” demonstranterna i centrala Stockholm. Meddelandet är avsett att vilseleda allmänheten och innehåller en rad felaktigheter.

Som skäl till att polisen stått passiva – […]

Allt tydligare att Transportstyrelsengate drivs av blockpolitiska maktsträvanden

Mats Dagerlind

KRÖNIKA Som bekant valde statsminister Stefan Löfven att gå oppositionen två tredjedelar till mötes som svar på Alliansens och Sverigedemokraternas misstroendeförklaring efter skandalen på Transportstyrelsen. Ygeman och Johansson fick gå. Hultqvist fick stanna. Sannolikt var detta det smartaste Löfven kunnat göra. I stället för de slitningar och försvagningar som Alliansen genom sina misstroendeförklaringar hoppades […]

Alliansens huvudmål är att vingklippa det rödgröna regeringsalternativet inför valet 2018

Mats Dagerlind

KRÖNIKA När detta skrivs är det drygt åtta timmar kvar tills statsminister Stefan Löfven lovat ge besked om hur han tänkt hantera Allianspartiernas och Sverigedemokraternas misstroendeförklaring. Hur Löfven väljer att agera är svårt att förutsäga. Något som förefaller tämligen uppenbart dock är vad Allianspartierna vill uppnå. Det är inte att nu avsätta regeringen Löfven […]

När SVT Opinion Live gjorde sig till Nordiska motståndsrörelsens nyttiga idioter

Mats Dagerlind

KRÖNIKA Groteskt oproportionerligt mycket av mediebevakningen av årets Almedalsvecka har handlat om nationalsocialistiska Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen. Inga är gladare för detta än NMR själva, som förstår det media inte förstår – att all reklam är bra reklam för en aktör som inte har annat tillträde till rikstäckande medier.

När svensk demokrati […]

Bör någon som heter Ahmed tala om för någon som heter Åkesson var i Sverige han är välkommen?

Mats Dagerlind

KRÖNIKA Sverigedemokraternas partisekreterare Rickard Jomshof är i blåsväder – åtminstone i den lilla ankdamm som utgörs av det vänsterliberala medie- och politikeretablissemanget. Detta efter att Jomshof travesterat ett uttalande i ett debattinlägg på skvallersajten N24 från den asylinvandrade M-lokalpolitikern Kahin Ahmed från “utanförskapsområdet” Järva i nordvästra Stockholm och dessförinnan Somalia.

Ahmed anser att […]

Nej Alexandra Pascalidou, midsommar är vare sig en mardröm eller ett integrationstest

Mats Dagerlind

KRÖNIKA Nu stundar midsommar, och precis som inför nationaldagen, skolavslutningar och andra högtidliga tillfällen då svenska traditioner riskerar göra sig gällande, fylls vänsterliberal media av artiklar präglade av trist och osund svenskfientlig oikofobi och nationalmasochism. I en debattartikel på Dagens Nyheters kultursida på torsdagen går den skandalomsusade vänsterjournalisten Alexandra Pascalidou till angrepp på midsommarfirandet.

[…]

SVT:s och DN:s journalistiska haverier och Maud Egelands förlorade heder

Mats Dagerlind

KRÖNIKA Häromkvällen sopade Göteborgs-Postens politiska redaktör, Alice Teodorescu, banan med vänsterradikala boulevardtabloiden Aftonbladets tidigare chefredaktör, numera SVT:s programdirektör, Jan Helin, i en debatt i SVT Aktuellt. Debatten handlade om det svenska folkets underbetyg åt etablissemangsmedia för deras sätt att (inte) rapportera om den asylrelaterade massinvandringens och ansvarslösa invandringspolitikens negativa samhällskonsekvenser.

I syfte att […]