Category Archives: Genus och jämställdhet

Google hycklar om jämställdhet – stäms av kvinnor för diskriminering

Genus och jämställdhet

STRUKTURELLT HYCKLERI Nyligen rapporterade Avpixlat att en anställd på IT-jätten Google sparkats sedan denne ifrågasatt Googles interna politiskt korrekta kföretagskultur. Det visar sig att Google kan ägna sig åt hyckleri kring sitt värnande om kvinnor eftersom en grupp kvinnor nu stämmer företaget för könsdiskriminering.

Endast några dagar efter Google-stormen över en sparkad anställd drar […]

Stormigt på Google sedan den interna PK-kulturen ifrågasatts

Genus och jämställdhet

USA Det stormar kring Google sedan ett internt dokument där en numera före detta anställd kritiserar företagets politiska korrekthet har läckt ut – något som ledde till att personen i fråga sparkades.

I dokumentet kritiserar en manlig mjukvaruingenjör Googles “ideologiska ekokammare” och interna PK-kultur där allt handlar om så kallad mångfald istället för kompetens. […]

Vänsterkomiker på Sveriges Radio och Falkenbergs kommun anordnar musikfestival där män är portförbjudna

Genus och jämställdhet

Emma Knyckare vill förbjuda alla män på musikfestivaler. Foto: Julia Lindemalm.

FESTIVALINITIATIV Emma Knyckare är mest känd för den breda allmänheten för att i Sveriges Radios inte särskilt roliga humorprogram Morgonpasset och Tankesmedjan ägnat sig åt till skämt nödtorftigt maskerad hets och hat mot män, Sverigedemokrater och invandrare som inte har de “rätta” vänsteråsikterna. […]

DO: Könssegregering på buss tillhörande muslimsk friskola inte diskriminering

Genus och jämställdhet

Arkivbild. Foto: Biswarup Ganguly.

ISLAM Kontroversen med könssegregeringen på den muslimska friskolan Al Azharskolans bussar har nu avgjorts av Diskrimineringsombudsmannen, DO, som bedömer att det inte rörde sig om diskriminering.

På den muslimska friskolan Al-Azharskolan i Vällingby i västra Stockholm tillämpar man könssegregering både på idrottslektionerna och på skolans bussar – pojkarna fick sitta […]

SD i Almedalen 2017: “Är SD ett parti för kvinnor?”

Almedalen

ALMEDALEN 2017 Onsdagen i Almedalen gick för SD:s delvis i kvinnornas tecken. Tidigare på dagen samtalade representanter för SD-Kvinnor med Samtiden om vad Sverigedemokraternas kvinnoförbund står för. Lite senare hölls paneldiskussion på temat “Är SD ett parti för kvinnor?” och efteråt fick SD-Kvinnors ordförande Carina Herrstedt svara på ett antal frågor.

I diskussionen som […]

SD i Almedalen 2017: Samtal mellan SD-kvinnor och Samtiden

Almedalen

ALMEDALEN 2017 Sverigedemokraterna har aktiviteter under hela Almedalsveckan fram till fredagen som är partiets officiella dag och kröns med tal av partiledare Jimmie Åkesson. På onsdagen samtalade Sverigedemokraternas kvinnoförbunds, SD-Kvinnor, ordförande Carina Herrstedt och styrelseledamoten Linda Lindberg med Samtidens chefredaktör Dick Erixon.

Samtalet kretsade kring SD-Kvinnors verksamhet och vilka samhällsfrågor som berör kvinnor som […]

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap satsar 10 miljoner på genusforskning

Genus och jämställdhet

BARA I SVERIGE Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, lägger tio miljoner på genusforskning om “hur maktrelationer påverkar ledning och samverkan i samband med kriser”.

MSB, som torde ha bättre saker för sig i den situation Sverige idag befinner sig i, gav nyligen efter för påtryckningar av islamister och går inte vidare med granskningen […]