Category Archives: Jan Sjunnesson

Öppnare debatter

Jan Sjunnesson

KRÖNIKA Sedan ett år tillbaka har den offentliga debatten i pressen och opinionsbildningen försiktigt rört sig mot ett mer öppet och tolerant åsiktsklimat. Sakta och ängsligt visserligen, men ändock.

På sina håll reser några få frimodiga etablerade opinionsbildare sig upp i åsiktskorridoren och ifrågasätter den rådande vänsteragendan. Till och med vänsterskribenter som Ann-Charlott […]

Rödgröna lärdomar

Jan Sjunnesson

KRÖNIKA Allt vad jag stått för som vänsteraktivist sedan 1970-talet fram till 2000 har inte varit till spillo. Även om jag idag är kritisk till vänsterperspektiv och marxism fanns det i den tidens svenska vänster inslag som jag idag drar nytta av i den Sverigevänliga folkrörelsen.

Idealismen – att ägna sig åt intellektuell […]

Svenska dissidenter

Jan Sjunnesson

KRÖNIKA För mig som skriver här och bedriver Sverigevänlig opinionsbildning i flera kanaler kan det verka lockande att kalla mig dissident. Men det stämmer inte att jag och flera som mig är egentliga dissidenter. För det krävs att man inte bara motarbetas av etablissemanget utan att man också fängslas för sina åsikter.

Det […]

Geert Wilders vinner oavsett

Jan Sjunnesson

KRÖNIKA Den frimodige holländske politikern Geert Wilders kommer inte ta regeringsmakten i Holland på onsdag. Hans parti bojkottas av samtliga andra partier, men det gör honom än mer inflytelserik. Troligen vinner han ett par till platser i parlamentet, men effekten kommer bli att Europas nationalister går stärkta till valen i Frankrike och Tyskland senare […]

Vägra gå på APT

Jan Sjunnesson

KRÖNIKA En gång varje månad samlas anställda i arbetsplatsträffar, APT. De är obligatoriska om arbetsgivarna vill det och utgår från Medbestämmandelagen (MBL). Paragraf 19 i MBL tolkas av praktiskt taget alla större arbetsgivare som att APT är obligatoriskt och bör ske ca en gång /mån.

”19 § Arbetsgivare skall fortlöpande hålla arbetstagarorganisation i […]