Category Archives: Utrikes

Stark tillväxt i USA under Donald Trump

Ekonomi

Foto: Gage Skidmore.

USA / EKONOMI Donald Trump utlovade tillväxt under sin presidentvalkampanj. Det verkar nu som att han håller på att infria även det löftet då antalet nya jobb som skapades i den privata sektorn ökade betydligt mer än förväntat. Även BNP ökade mer än väntat det senaste kvartalet i USA.

Avpixlat har […]

Ledare för Demokraterna i USA fördömer alt-vänstern – seger för Donald Trump

Brott

Nancy Pelosi. Foto: United States Government.

USA / VÄNSTEREXTREMISM Avpixlat har regelbundet rapporterat om hur alt-vänstern i USA begår våldsamheter runt om i landet där attacker mot polis, medborgare och den amerikanska demokratin är norm. En som länge fördömt detta beteende är Donald Trump samtidigt som det demokratiska partiet vägrar göra detsamma. I tisdags […]

Regeringen vägrar träffa Norges migrationsminister – “vill inte delta i FrP:s valkampanj”

Inrikes

Den norska migrationsministern Sylvi Listhaug (FrP) svarar på frågor till Dagbladet om varför hon ser det som viktigt att besöka det svenska utanförskapsområdet Rinkeby och vad hon tycker om att bli bojkottad av den svenska regeringen, följt av en panelintervju med Knur Arlid Hareide, partiledare för KrF.

NORGE / SVERIGE Som Avpixlat tidigare berättat kommer […]

Förhoppning om nordafrikanska asylläger där migranter kan söka asyl i Europa

EU

Foto: Xavier Häpe.

MASSINVANDRINGEN / EU För att stävja skytteltrafiken över Medelhavet möttes på måndagen europeiska och afrikanska toppledare i Paris, där de europeiska ledarna vill se till att upprätta asylläger i Nordafrika varifrån migranter kan söka asyl i Europa.

Från europeiskt håll deltog den franske presidenten Macron, Tysklands förbundskansler Merkel, Spaniens och Italiens […]

Angela Merkel ångrar inget – skulle agera på samma sätt igen

Invandring

TYSKLAND Migrantkrisens 2015 och den tyska förbundskanslern Angela Merkels öppna dörrar-politik ledde till mer än en miljon migranter, en efterföljande våg av migrantrelaterad brottslighet och en problematik som kommer att drabba det tyska samhället hårt för generationer framöver. Trots allt detta ångrar Merkel ingenting och skulle dessutom göra om det igen.

Merkels förhållande till […]

Amerikanska vänsterextremister organiserar militant grupp – förbereder väpnad revolution

Brott

USA / VÄNSTEREXTREMISM Avpixlat har flera gånger rapporterat om att den amerikanska vänstern agerar allt mer våldsamt och antidemokatiskt genom upplopp och attacker mot polis. Antifa, den amerikanska motsvarigheten till svenska AFA, har nu startat en ny militant organisation vars syfte är att verkställa en väpnad revolution.

Utöver muslimsk terrorism ter sig vänsterextremismen som […]

Konservativa amerikaner betydligt mer toleranta än vänsterliberaler enligt undersökning

Politik

Foto: Jnn13.

USA / INTOLERANS Avpixlat har tidigare påpekat att vänsterliberaler i USA i grunden är de som uppvisar intolerans mot de som inte delar deras politiska åsikter. Detta bekräftas nu i en ny undersökning.

Pew Research Center, ett välrespekterat forskningsinstitut i USA, gjorde nyligen en undersökning om hur stor andel av vänsterliberala respektive […]